torsdag 20. september 2007

Endelig tilgang på nett igjen....

Hei her er det full fart, og vi har ikke hatt muligheten til å komme på nett så ofte som vi trodde vi skulle klare, men her kommer en kort rapport for de to siste dagene:

Svorkmo - Ven Oppvekstsenter
Denne etappen ble litt lengre enn tidligere tenkt fordi vi fikk overnatting på Årlivoll skole som var nede i sentrum i steden for på Skytterhuset, dvs. 2,4 mil hvis vi skulle gå hele. Vi hadde muligheter til å hente elever flere steder underveis på tømmerveier så vi bestemte oss for å gå dit vi kom og eventuelt hente med buss eller skyttelkjøring de siste 4-5 km fordi da var vi langs en større vei.

Vi startet i strålende morgensol med frost på bakken ca. kl 09.00. Alle elevene som gikk var i strålende humør etter en flott avslutning ved bålet på kvelden, og en god natts søvn. De første 9 km gikk så fort å tilbakelegge at vi aner ikke hvor de ble av. Vi spiste lunsj etter ca. 13 km. Vi tente bål for grilling av brødskiver og hadde en deilig pause på Mellingsæter. Desverre kom det noen regndrypp akkurat da vi spiste, men det gav seg da vi begynte å gå igjen. På pause stedet var det fire elever som ble hentet med bil fordi de følte seg dårlige. Vi andre fortsatte med friskt mot. Denne dagen hadde jo startet så bra. Men her sluttet hellet..... Vi fant ikke leden med en gang, men trodde vi gjorde det etterhvert. På vei opp en bakke stoppet Aslak, Petter og jeg fordi vi skulle kle oss litt lettere da vi ble angrepet av veps. Aslak fikk en veps under lua og fikk to stikk. Etter behandling av disse gikk vi videre, men det viste seg at den veien stoppet relativt raskt i ingenting.

Resultatet ble at etter noen runder i terrenget rundt sætra ble vi enige om at vi ringte for å bli kjørt i skytteltrafikk derfra fordi klokka ble for mange og mange begynte å bli litt slitne. Selvfølgelig - akkurat da vi satte oss til ved veien for å vente dukket veldig tydelig skilting og merker opp. 12 superspreke og motiverte elever og 4 voksne gikk da videre for å lette kjøringen litt. Vi fikk en kjempe tur hvor vi etter bare 2 km fikk utsikt over hele Skaun og Granåsen badet i sol i det fjerne - målet.

Det gikk lett og fort med oss vandrere på en kjempe godt merket led, så vi endte med å gå helt frem og turdagen var bare topp. Det ble en veldig lang dag for oss 16, men ingen var spesielt slitne. Vel framme på skolen fikk vi servert deilige kyllinger med pomesfrites. Det har vært bare lovord å si om maten under denne turen - det har ikke akkurat manglet på mat. Vi koser oss hver dag med deilig variert mat.


Dagen i dag Ven oppvekstsenter - Rødde Folkehøyskole
Vi merket at vi var slitne etter i går og jeg var ute allerede klokken 06.00 for å få tak i buss vi kunne leie for å frakte alle etter en kort dagsetappe. Vi startet å gå ca. kl. 10.00 sammen med 7 kl fra Ven skole. De var kjempe trivlige og veldig interessert i å bli kjent med oss. Planen i dag var å gå ca. 2 km med alle (untatt 6 som skulle kjøre følgebil). Etter 2 km vurderte vi hvordan det gikk i gruppen og en ble med i følgebil derfra. Resten av oss gikk videre og siden alle var i fin form (kun noen små plager som ikke er uventet etter en så lang marsj) så gikk vi videre til målet som var ca 5,5 km videre hvor vi skulle hentes med buss. Vi bestemte oss underveis at alle hoppet på denne bussen selv om noen ønsket å gå videre, også bestilte vi middag til alle på Rødde folkehøyskole.

Vi brukte litt lengre tid enn planlagt fordi vi ville gå i et tempo som gjorde at alle klarte dagens etappe som gikk i lett terreng og i strålende sol. Vi ble hentet kl 13.00 med buss som kjørte oss til overnattingsstedet. Etter frilek og avslapping - som for denne gjengen vil si å løperundt og leke, spille fotball eller i alle fall å være i aktivitet - så fikk vi middag i matsalen kl. 15.30.

De aller fleste har vel fått en telefon rapport i løpet av kvelden så dere er vel oppdatert om hvordan vi har det her. Alle er nå i seng for lengesiden, og det er vel på tide for meg også å gjøre det samme. I morgen skal vi fraktes med buss her fra Rødde og bort til Pilegrimsleden fordi skolen ligger et godt stykke unna den vi følger. Etappen i morgen blir på 1,5 mil. og Alle ser frem til å gå siste etappen. 4 stykker får ikke vært med på dette. Det er Daniel og Gry Hege som forlater oss, og Pauline og Simen S som har skadet beina. Alle de andre vil i alle fall i kveld gå siste etappen inn til byen, men vi skal som vanlig ha en dobbeltsjekk på helsetilstand i morgen tidlig.


Ellers har jeg hatt et telefonintervju med Gjengangeren i dag, og det kommer i avisen lørdag trodde hun. De kommer også og møter oss når vi kommer tilbake til skolen på mandag. Vi har bestilt buss fra Oslo til Lillås skole siste dage, men det skal vi komme tilbake til litt senere.

God natt!

3 kommentarer:

Terje sa...

Hei alle sammen!
Dere er en kjempetøff gjeng, gøy at dere snart er ved målet. Vi ønsker dere god tur på den siste biten i morgen fram til Nidaros. Håper dere får noen fine opplevelser i Trondheim også. En spesiell hilsen til Sondre fra mamma og pappa. Brødrene dine hilser også. Vi gleder oss til du kommer hjem:)

Anonym sa...

Takk Ylva.
Du er et unikum av et menneske. Ønsker deg en velfortjent god natt. God tur i morgen. Masse arbeid ligger bak dette. Husker da du satt på foreldremøtet i 6. klasse og forsiktig sa du hadde en drøm.
Drømmen din er blitt virkelighet!
Ikke bare for deg - men for alle pilgrimene som har vandret sammen fra Horten til Trondheim.

Forslag til en tursang for dere i morgen:
Åge Alexandersens sang - med ordet min byttet ut med vår.
"...Det er vår dag i dag. Herregud for en herlig dag. Det er vår dag, vår dag i dag..."

Den er deres!

Klem fra Tone

ronald sa...

Dere er så flinke og alle ahr kommet seg frem, jeg er sikker på at ale vi som er hjemme er kjempestolte av dere. en stor klem til Rebekka så klart vi sender nå.. ser jo frem til hjemkomsten deres da :))