tirsdag 18. september 2007

Litt geografi rundt pilgrimsvandringen

Hei
I følge rapporter har det vært regn i dag også, men værmeldingene er bedre for de neste dagene og det er bra for vandrerne våre. I kveld er de på ett sted som heter Svorkmo og de skal ligge på Årlivoll barneskole. Der skal det være fint skolekjøkken og gode dusjmuligheter. Svorkmo ligger ca 5 mil litt sørvestlig retning fra Trondheim. Det tilhører Orkdal kommune.
I dag har de visst vært nede i den gamle kobbergruva på Løkken hvor en stor fjellhall brukes til konserter og kulturelle arrangementer i tillegg til at det er ett populært turistmål. I tillegg var nok turen med Thamshavnbanen fin - antar at de ikke fikk bruke kongevogna men det er en spesielle jernbanestrekning. Norske motstandsfolk saboterte denne banen under 2.verdenskrig for å hindre tysk industri i å bruke kobber og svovelkis.

Torleiv

2 kommentarer:

Anonym sa...

Godt å lese at dere har kommet fram til neste overnattingssted. Høres ut som om dere har opplevd mye i dag også. Høres ut som dere pilgrimer har funnet bra overnatting i natt.

Leser på Årlivoll Skole sin hjemmeside at de har sin egen hilsen som de bruker i de fleste sammenhenger:
"Ta godt vare på dåkk sjøl å kvarainder"

Fine ord. Ta de med dere videre på veien mot Trønderhovedstaden, hvor stemningen sikkert er litt "tja" akkurat nå - Siden Chelsea akkurat utlignet til 1-1 i kampen mot Rosenborg.

God tur videre!

Tone.

sol sa...

GO TUR VIDERE,Snart Trøndere!!
Spennende hvor mye dere får med dere hver dag.Lagre det til senere så vi hjemme får en haug med info og historier når dere er vel hjemme.
Tenker på dere alle.
Klem Kate